Se incarca datele...

Va rugam sa asteptati,
se incarca datele...

 
08 Feb 2011 | vezi imagine

Creditele Prima Casa in euro pot avea un cost total de maxim 4 puncte procentuale peste Euribor. Acest plafon a fost stabilit la mijlocul anului 2009, fiind in vigoare si astazi. Inca de la inceput, ofertele bancilor s-au aliniat la limita maxima a costurilor permise de lege. Din pacate, insa, situatia nu s-a schimbat nici in 2011, cand bancile continua sa ofera credite in cadrul acestui program, la fel de scumpe ca in 2009, cu toate ca riscurile asumate sunt mult mai mici.O marja de 4 puncte procentuale peste Euribor nu este nicidecum un cost redus pentru un credit ipotecar. Daca tinem cont de comisionul Fondului de Garantare, DAE la creditele Prima Casa se incadreaza intre 5,5-6%. La astfel de costuri, in Europa de Vest se acorda nu credite ipotecare, ci credite de consum, in baza adeverintei de venit. De exemplu, Erste Bank ofera in Austria creditele de nevoi personale la DAE de 6,75%, iar Societe Generale in Franta – la 6,55%.In cazul creditelor Prima Casa, nu s-a intamplat insa nimic. Mai mult, costurile acestor credite s-au apropiat mult de cele ale creditelor obisnuite. Indirect, acest program a devenit unul de subventionare a sectorului bancar, care beneficiaza de venituri sigure, pe seama statului.

sursa: rePublik

Comenteaza articolul

Costuri nejustificat de mari pentru Prima Casa 2011

* - marcheaza campuri obligatorii

NOTA:
Comentariile vor fi legate de continutul materialului mai sus mentionat. Este interzisa folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana, autor, articol, afisarea de anunturi publicitare, jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori sau autori ai altor comentarii.

Ne rezervam dreptul de a cenzura, sterge integral sau interzicerea dreptului de a posta, prin banarea / blocarea IP-ului dvs.

infoStatistici.ro nu raspunde pentru continutul postat de utilizatori in rubrica de comentarii, aceasta responsabilitate revine integral autorului comentariului.

Comentariile utilizatorilor

Fi primul care comenteaza la acest articol

Costuri nejustificat de mari pentru Prima Casa 2011

rePublik made this